Rhinoceros 5 – En kraftfull arbetshäst.

Rhino-5.0-OS-X-WIP-Release-Available-to-DownloadRhino är ett 3D-modelleringsverktyg för industriell formgivning och ett av de mest kraftfulla ytmodelleringsverktygen på marknaden. Med denna arbetshäst inom 3D-modellering kommer du att kunna modellera de mest komplexa ytor du kan föreställa dig. 3D-informationen kan sedan exporteras till en rad olika format för vidare bearbetning inom visualiserings- och tillverkningsprocessen.

Börja med en skiss, ritning, modell eller bara en idé – Rhino tillhandahåller de verktyg som behövs för att modellera dina produkter. Därefter är de färdiga för rendering, animering, konstruktion, analys och tillverkning. Rhino kan skapa, redigera, analysera och översätta NURBS-kurvor, ytor och solider. Det finns inga begränsningar på komplexibilitet, grad eller storlek. Rhino stöder också polygonmesher och punktmoln.

Programmet är uppbyggt av ett gränssnitt med tydliga ikoner som är lätta att förstå. Många funktioner och snabbkommandon är logiskt uppbyggda så det är enkelt att komma igång. Under inlärningstiden kan man gradvis anpassa utseendet för att vara mer strömlinjeformat och effektivt. Alla kommandon kan anropas via musklick på en knapp eller genom att skriva in dem via tangentbordet.

Rhinos inbyggda interaktiva manual ger dig grafisk information så som korta videor och text för varje funktion i programmet. Detta gör det oerhört lätt att lära sig då man bara behöver klicka på en ikon för att se och läsa instruktionerna.

panelingtools_mesh_sampleKombinationen ger ett oöverträffat effektivt arbetsflöde. Med hjälp av en extra tilläggsmodul som heter Flamingo, alternativt en extern renderingsprogramvara som exempelvis V-Ray eller Maxwell Render, kan man enkelt framkalla fotorealistiska visualiseringar av sina modeller.

Programmet har stöd för ett otal olika 2D- och 3D-filformat och används flitigt för konvertering av 3D-filer mellan CAD-program och visualiseringsprogram.

 

Rhinoceros 5 – Single user licence: 8844 Kr exkl moms. (11055 Kr)

Fler alternativ finns. Kontakta oss för priser.

Rhino är sedan länge ett mycket populärt program bland designers och det finns mängder med filmer på bla YouTube om hur det används.

Rhino 5: Summary of Improvements and New Features from Rhino Tutorials on Vimeo.