Ny återförsäljare av lågpris 3D-skrivare

Solido är en 3D-skrivare för skrivbordet som arbetar med en helt unik teknik. Den bygger upp prototypen av en plastfilm som limmas ihop lager för lager. Nu har r.a.p.s. i Landskrona blivit ny återförsäljare av den nya minstingskrivaren, och tar upp kampen om den snabbväxande 3D-skrivarbranschen.

Digitala prototyper i all ära, men många anser att de långtifrån går upp mot verkligheten. Att hålla sin produkt i
handen, känna tyngden, klämma och vända på den ger en helt annan känsla och förståelse än att bara titta på
den på en datorskärm.

Problemet hittills har varit att det är lite för omständligt att printa ut sin 3D-modell, eller delar av den, lika ofta som man skulle önska under processens gång. Dessutom har 3D-printrarna varit för dyra för att bli var mans egendom. Solido SD300 Pro är en enkel, billig och ren 3D-skrivare som har alla förutsättningar att bli lika vanlig inom områdena konstruktion, reklam, design, arkitektur och underhåll som 2D dokumentskrivare är idag. Den är så enkel att hantera att alla klarar det, och att byta förbrukningsmaterial (plastfilm och lim) är lika lätt som att byta färgpatroner i en dokumentskrivare.

– Jag är övertygad om att enkelheten och det låga priset kommer att göra Solidoskrivaren till ett självklart vardagshjälpmedel för breda yrkesgrupper inom några år. Den kommer att bidra till kortare utvecklingstider, färre konstruktionsfel och ett noggrannare resultat, som i sin tur ger klara konkurrensfördelar. Vi är glada och smickrade över att få vara en av Nordens första återförsäljare av en så innovativ framtidsprodukt, säger Pär Nobring på r.a.p.s.