Spar tid och pengar med digitalt framställda bettskenor.

Äntligen! 3D-printade bettskenor för permanent bruk.

EnvisionTec har länge fokuserat på dentalområdet. Man har en hel serie maskiner och material speciellt för detta ändamål. Med marknadens mest högupplösta industriella maskiner kan laboratorier eller kliniker nu på ett ekonomiskt sätt framställa bettskenor med hög precision.

E-Guard är ett biokompatibelt kristallklart material för produktion av extremt noggranna bettskenor. Materialet tillsammans med maskinen är överlägset jämfört med traditionella metoder för framställning. Snabb utskriftshastighet – maximal genomskinlighet – perfekt passform – Låg kostnad, är en kombination som gör att laboratorier världen över väljer att använda EnvisionTec för digital framställning.

Snabba Utskrifter – låg materialåtgång.

Den här maskinen kan tex skriva ut 4st Bite Guards i en omgång på mindre än en timme. Materialåtgången är i exempelfilen ungefär 6 gram per Bite guard, vilket betyder att kostnaden per bettskena är ca 20 kr.

E-guard Nycertifierat – Nu för permanent bruk.

Detta material har klassats om från Class I till Class IIa och kan nu användas i munnen för permanent bruk. Tidigare har det varit lämpat mest för aligners men nu ökar användningsområdena till att gälla även för retainers och bite splints. Det här är en nyhet som många väntat på.

Industriella maskiner med tung teknik

Många är kallade men få är utvalda. Alla tillverkare säger sig ha högupplösta 3D-prints på programmet och tittar man enbart på databladen så skiljer det sig inte särskilt mycket i upplösning mellan en billig maskin för 30 000 Kronor och en High-End Professionell maskin som tex VIDA. Vida’n kostar förvisso betydligt mer men den är byggd på ett helt annat sätt. Hela chassit är stabilt byggt av metall och den har endast en enda rörlig detalj, nämligen plattan som rör sig upp och ner i badet med vätska. Eftersom den enda möjliga rörelsen sker i endast en riktning under väldigt kontrollerade former, blir repeterbarheten mycket hög. Varje bit som byggs blir exakt så som den är tänkt. En Vida väger ca 34 Kg pga den stabila konstruktionen. Alla EnvisionTec’s maskiner är byggda för att gå 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Driftsäkerheten är hög.

Äkta högupplösning

EnvisionTec har patenterad teknik som gör att projektorn som belyser varje lager skapar snabba utskrifter med fantastisk detaljskärpa och sedan appliceras flera eleganta tekniktricks på utskriften vilket gör att maskinen producerar detaljer med väldigt släta ytor. Ingen annan tillverkare på marknaden har tillgång till denna teknik. Du kan räkna med konsekventa utskrifter varje gång du använder maskinen.

Ladda ner och läs exakt hur det går till i PDF’n:  Why-EnvisionTEC-DLP-3D-Printing-is-Better

Läs mer om EnvisionTec VIDA här.

Läs mer här om EnvisionTecs Dentalprogram i: 2017-Dental-Booklet-EN.

 

Håll dig uppdaterad!