Träffade du oss på Plastteknik Nordic i Malmö?

På mässan. Michael och Darrin.

Läs 3DP’s artikel om r.a.p.s medverkan direkt från plastteknikmässan.

Vi stod vid ingången till mässan och i vår monter kunde du få se flera olika skrivare som är nya på den svenska marknaden. Du kunde också träffa Teddy från S3DI, som demonstrerade scanning i vår monter.

VIT SLS, prisvärd desktop skrivare

VIT SLS – Desktop printer

VIT SLS är en ny skrivare för att producera egna detaljer i nylon, som är både starka och flexibla. Fördelarna med denna maskin är att byggvolymen är relativt väl tilltagen för denna prisklass, maskinen är olåst så du kan köpa material av vem du vill, den är snabb och får plats på ett skrivbord.

Raplas är ytterligare en ny aktör på den skandinaviska marknaden. Man har tre typer av maskiner, alla olåsta, alla prisvärda.

SLA – Detaljerade modeller med hög upplösning. Låg warping, Bra ytfinish, Starka bitar. Fördelarna med denna maskin är att byggvolymen är relativt väl tilltagen för denna prisklass, maskinen är olåst så du kan köpa material av vem du vill, tex Somos. Egna material för SLA, transparenta samt för gjutning. Variabel Laserfokus. Prisvärd.

Sand – Högupplöst sandprinter för produktion av direktprintade gjutformar. Prisvärd. Maskinen kan hantera sand av olika kvaliteter vilket gör att detaljer med mycket hög ytfinish kan tillverkas. Kärnor gjorda med deras SLA-maskin kan brännas ur direkt i sandformen.

Metall – Raplas gör en egen metallprinter med hög upplösning, snabb utskriftshastighet och stor byggvolym. Den är olåst så du kan köpa material av vem som helst. Prisvärd!

Håll dig uppdaterad!