Utbildning

Utbildning / Workshops

r.a.p.s AB är ett företag som verkar inom hela 3D-Teknikområdet. Vi kan erbjuda utbildningar, kurser eller workshops inom flera olika områden. Vi har också blivit ansvariga för en YH-utbildning på 200 poäng, i Eslöv, för att bli 3D-Printerspecialist. Till denna utbildning som beskrivs mer nedan, går det att köpa enstaka kurser.

Utbildning / Workshops

Vi kan utbilda er i olika ämnen som alla har med Additiv tillverkning (AT) att göra. Det kan vara en skräddarsydd utbildning för just er eller en kortare workshop hos oss. Exempel på områden som kan beröras:

CAD

 • CATIA V5 Grundkurs
 • CATIA V5 Advanced Surface Modelling.
 • Autodesk Fusion 360 grundkurs
 • Demo av ZW3D
 • Design för print:
  • FDM, enklare trådskrivare.
  • DLP, High End Fotopolymer.
  • Metall
  • Parts Consolidation.

Topologioptimering

Solidthinking har en designsvit med Evolve och Inspire som automtiskt beräknar en optimal geometri utifrån de laster som belastar ett objekt. Spar vikt med bibehållen styrka. Demonstration av programmen kan utföras. Läs mer här.

Scanning och reverse engineering

Skanning. Kan användas på många olika sätt. Som mätmetod, reverse engineering, input till annan konstruktion. Skanning med inriktning mot 3D-Printing ingår i YH-utbildningen.

3D-Printing, maskiner.

Introduktion eller fördjupning till olika typer av 3D-Printers. Fördelar/ Nackdelar. Skötsel. Efterbearbetning mm Prata med oss om vilken typ av skrivare som passar er bäst.

Workshop

Kom på en workshop som ger rådgivning om hur ni kan lyfta just er egen verksamhet med additiv teknik. Vi tittar på hur ni gör idag och ger förslag på hur ni kan jobba i morgon.

Mjukvaror.

Idag finns det en allt mer tilltagande mängd mjukvaror. Alla har sina styrkor och svagheter och numera krävs att man kan handskas med flera olika program i ett och samma projekt. Vi kan ge grundläggande kunskaper i vilka program som är lämpliga att använda.

SmartInnovation med IUC Syd.

Få Coachning av 3D-experter och affärsutvecklare till starkt reducerat pris. Via RegionSkåne/ IUC Syd  kan företag få stor hjälp att utveckla sin verksamhet med ny teknik. Läs mer här.

YH-Utbildningen i Eslöv, 3D-Printerspecialist.

Köp en eller flera enstaka kurser i denna utbildnnig som är helt fokuserad på additiv tilverkning. Läs mer här.

Kontakta oss för en diskussion om era behov av utbildning.

Vi skräddarsyr ett paket åt er. Det kan vara från några timmar till en längre period.