3DP Dental & MedTech, Kista 3-4 Maj 2016

Besök oss på 3DP Dentalmässa 3 Maj

3dpdental2016-1024x353-6632449

En heldagskonferens om digitalisering och 3d-skrivare för tandläkare, dentallabb och tandtekniker.

DIGITALISERING

Vi fortsätter att undersöka användningen och implementeringen av teknik för digitala avtryck. Vilka system är utvärderade och hur används de inom svensk tandvård? Vad tillför de för tandteknikerna, tandläkarna och patienterna? Hur påverkar digitaliseringen möjligheterna med nya tillverkningsmetoder som skrivare?

ANVÄNDARE

På årets konferens fokuserar vi extra mycket på verksamheter som använder 3d-skrivarteknik för dentala konstruktioner. Evidensbaserat, såklart. Vi ser på applikationer i flera material inom områden som protetik, kronor och broar, guider & modeller samt ortodontiska applikationer. Räkna med ett antal tunga kundfall från svenska användare.

FORSKNING

I år har vi bjudit in keramexperten Erik Adolfsson från den svenska forskningsorganisationen Swerea. Han har arbetat mot dentalbranschen i över 15 år och kommer att förklara hur deras 3d-skrivare för keramiska applikationer fungerar. Han tar även upp vilken forskning mot dentalbranschen som de ska bedriva och hur detta påverkar dig.

Registrera dig HÄR.


Besök oss på 3DP MedTech 4 Maj

3dpmedtech-1024x386-5403344

En heldagskonferens om användning av 3d-skrivarteknik i medtech-sektorn

DIGITALISERING

3d-skrivartekniken gör det möjligt att tillverka patientspecifika applikationer, men en förutsättning är tillgång till digital data. Vi visar vilka verktyg som finns för att hantera digitala bilder och använda datat i utformningen av 3d-utskrivna produkter. Vi visar även exempel på hur ett digitalt arbetsflöde ser ut och hur detta kan kombineras med 3d-skrivarteknik.

TILLÄMPNINGAR

Ett område där 3d-skrivaren gjort stora inbrytningar är implantat. Idag tillverkas patientspecifika implantat med stor framgång, från ortopedi till maxillofacial rekonstruktion. Du får ta del av flera exempel på hur dessa skräddarsydda implantat tillverkas och används. Vi visar även exempel på medicinska guider och modeller som idag används inom områden som kirurgi och utbildning.

FORSKNING

Bio-utskrifter – 3d-skrivarteknik och material för att skriva ut levande vävnad, är ett område med stor potential inom allt från läkemedelstester till fungerande organ. Ett stort antal pre-kliniska studier pågår världen över. En av områdets ledande experter, Dr Paul Gatenholm på Chalmers, visar hur tekniken fungerar och när vi kan få se den första användningen.

 Registrera dig HÄR.

Rulla till toppen