Humanium Metal by IM

Illegala vapen blir till nytt(igt) stål igen.

bars-1024x910-4492358

Det finns hundratals miljoner illegala vapen i världen idag, och en människa i minuten dör på grund av detta. Humanium smälter ner insamlade vapen som blir till nytt stål igen. Via noggrant utvalda partnerorganisationer tillverkas produkter som avdelar en del av vinsten till stöd för de som drabbas hårdast av våldet, i regel de allra fattigaste.

Hur vill ni använda Humanium stål?

Markera ert avståndstagande mot väpnat våld och stöd särskilt utsatta människor genom att tillverka en produkt av eller med humanium metall i. Endast företag godkända av Humanium får lova att köpa materialet.

Flera företag har redan startat tillverkning av produkter som innehåller eller består av humanium metall. Exempel på dessa kan du se nedan. Genom att sälja dessa genereras en royalty som går tillbaks till den gemenskapen där vapnen samlades in och därmed gör varje försäljning en liten men ändå en skillnad för de människor som drabbas av våldet.

2-1-1024x576-6233677
TRIWA, klocka med boett av Humaniumstål, MIM.
1-1-5429592
Arild Links, 3D-printad armlänk i Humaniumstål.
yevo_x_humanium-4262494
YEVO X Humanium, trådlösa lurar, innehåller stål från Humanium.

Tillverkning

För tillfället finns det bara en maskin i världen som skriver ut i Humanium stål (SLS). Vi på r.a.p.s kan hjälpa er att skriva ut prover eller detaljer. Kontakta oss om ni vill veta mer.

Vi har kompetens på följande områden:

SLS – lasersintring av metallpulver
MIM – Metal injection molding. se en film om MIM
Gjutning – 3D printad Lost wax
Gjutning – 3D printad sandform
CAD & Formoptimering

IM & Humanium

IM – Individuell människohjälp. IM är en svensk biståndsorganisation som arbetar för att stärka utsatta individer, särskilt kvinnor och unga, så att de av egen kraft kan ta sig ur fattigdom och utanförskap. Läs mer här.

Humanium Metal by IM är ett initiativ där beslagtagna illegala vapen smälts ner till en ny råvara. Intäkterna går tillbaka till samhällen som är hårt drabbade av väpnat våld. För att hållbar utveckling börjar med fredliga samhällen. Läs mer här.

Rulla till toppen