CASE – Smolensk Diamonds. Rysslands kronjuveler.

Kopiering av ”Den Stora Kronan”.

crown-of-the-russian-empire4-6740383Smolensk Diamonds Jewellery Group är en del av Kristall Production Corporation, grundat 1963. Idag har Kristall 2400 medarbetare och är Europas största leverantör av slipade diamanter,  med en produktion om mer än 600 000 carat årligen. Smolensk Diamond skapades för att producera high end  och custom-smycken med de kända Kristall diamanterna. De har använt 3d CAD och CAM i några år men beslöt sig för att köpa en Mini Perfactory av EnvisionTEC via distributören Ruta, 2010. Redan 2011 köpte man en maskin till pga de framgångar som skapades.

Tack vare våra 3D skrivare från EnvisionTEC så kan vi skapa unika specialsmycken mycket snabbt med högsta kvalitet.

-Mr. Kunzev, CEO of Smolensk Diamonds Jewellery Group

Smolensk Diamonds får ofta speciella uppdrag och ett sådant var för State Hermitage Museum i St Petersburg. Kronan modellerades noggrant i CAD och varje detalj togs med. Den skrevs ut i delar i WIC100 material och gjöts sedan i 14 K vitguld. Kronan monterades ihopa med traditionella hantverksmetoder.

Det ryska imperiets krona.

Det tog 60 st juvelerare från Smolensk 2 månader att bygga kronan, som visades upp vid ett forum i St. Petersburg med anledning av 250 årsfirandet av Katarina den storas kröning.

Kronan innheåller 11 000 st diamanter och Spinell byttes ut mot Turmalin motsvarande ca 400 karat.  Det ryska imperiets krona, även känd som Den stora imperiska kronan, användes vid högtidligheter i Imperiet. Den användes fram till 1917.

Sedan December 2000 finns orginalkronan i Moskva och ingen tillåts röra den. Därför är denna kopia den enda i världen som kan visas upp. Den åker runt på turne och  man planerar inte att skapa någon mer kopia.

Utan Perfactory skrivaren skulle det ta minst ett år och många fler arbetare för att skapa kopian av Kronan. Noggrannheten vi kan uppnå på ett föremål av denna storlek går inte att göra med traditionella arbetsmetoder.

-Mr. Kunzev, CEO of Smolensk Diamonds Jewellery Group

Scroll to Top